چاپ کتاب

مطالب مربوط به چاپ و انتشار کتاب

چاپ کتاب

مطالب مربوط به چاپ و انتشار کتاب

اصول نوشتن رمان

چگونه  رمان بنویسیم ؟

شاید شما نیز جزو آندسته از افرادی باشید که که علی‌رغم خواندن کتاب رمان‌های متعدد، تصمیم گرفته باشید رمانی را بنویسید اما نمی‌دانید چگونه شروع کنید. در اینجا ۷ توصیه مهم از رمان نویسان بزرگ دنیا برای شما ارایه خواهیم نمود تا شاید گره از کار شما گشوده شود. نوشتن اولین رمان معمولاً چالشی بسیار بزرگ است که تصاویر و اتفاقات مبهم و تیره و تاری در ذهن نویسنده از آینده کتابی که در حال نگارش است به وجود خواهد آورد. در بسیاری از افراد، خواندن رمانهای متعدد این انتظار را به وجود می‌آورد که اگر آنها شروع به نوشتن یک رمان کنند، یقیناً خیلی راحت بتوانند از عهده کار برآیند؛ اما باید در همین قدم اول به افرادی که قصد نوشتن رمان دارند بگوییم لزومی ندارد اگر شما یک عمر موسیقی گوش کرده‌اید، شروع به نواختن یک از آلات موسیقی بکنید قبل از اینکه آموزشی دیده باشید. 

خوب بفهمید که چرا می‌نویسید و چه چیزی می‌خواهید بنویسید؟
قبل از اینکه قلم بر روی کاغذ یا دستی بر روی کلید کیبورد بگذارید، دقیقاً به این مساله چه از طرف خود و چه از طرف خوانندگان خود فکر کنید که در حال انجام چه کاری هستید؟ چرا می‌خواهید رمانی را بنویسید؟ ملاک موفقیت از نظر شما چه خواهد بود؟ آیا می‌خواهید فقط کتابی به نام خودتان چاپ کنید؟ یا می‌خواهید با واژه‌ها و کلماتتان اندک تغییری در احساسات و زندگی خوانندگانتان ایجاد کنید، و یا اینکه می‌خواهید درآمد خوبی کسب کنید؟
مخاطبین خود را بشناسید. یعنی، احتمال می‌دهید چه دسته از افرادی مخاطبین شما باشند؟ آنها احتمالاً  چه نویسندگان دیگری را دوست دارند؟
۵ الی ۱۰ رمان از بهترین رمانهای چاپ شده که احساس میکنید شبیه به رمانی خواهند بود که شما می‌خواهید نگارش کنید را لیست کنید. با بررسی این کتابها و میزان فروش و استقبال مخاطبین از آنها در سالهای اخیر متوجه خواهید شد که کتاب شما بعد از نگارش و اتمام احتمالاً چه وضعیتی خواهد داشت.


قدرت خلاقیت خود را آزاد کنید.


به جای کنار هم قرار دادن صرف کلمات، داستان بنویسند.

بسیاری از رمان نویسان رمان خود را با نوستن  کلمات پشت سر هم بدون هیچ گونه مسیر و هدفی شروع می‌کنند و اندکی بعد خودشان نیز در این ابهام فرو می‌روند. برای پرهیز از اینکار می‌بایست به رمان‌هایی که علاقه دارید و رمان‌های قوی نیز محسوب می‌شوند نگاه کنید. وقتی صرفاً یک رمان را می‌خوانید، شاید متوجه این هنرمندی‌ها و ساختارهای دقیق نشوید. اما وقتی اینبار همان رمان را می‌خواهید از دیدگاه ساختار و نقطه شروع و پایان بررسی کنید، نکات بسیار زیادی را خواهید آموخت.

معمولاً ساختار رمان‌های قدیمی در سه برهه زمانی کلی استوار می‌شود: ۱- نقطه شروع، ۲- نقطه میانی، ۳- نقطه پایانی


طراحی

یک داستان خوب به صورت اتفاقی ساخته نمی شود، بلکه یک داستان خوب طراحی می شود. کار طراحی داستان می تواند قبل از شروع یا در هنگام نوشتن داستان انجام گیرد. من هر دو روش را آزموده ام و باور دارم که طراحی داستان قبل از نوشتن نتیجه بهتری دارد و هم زودتر به نتیجه می رسید. طراحی کاری سنگین است بنابراین بسیار مهم است که اصول کار را بدانید و بر اساس دستور العمل پیش بروید.

10 مرحله طراحی
مرحله اول

یک ساعت وقت بگذارید و داستان خود را در یک جمله خلاصه کنید. چیزی مانند این: « یک فیزیکدان شرور تلاش می کند تا در زمان به عقب باز گردد تا عیسی مسیح را به قتل برساند» این جمله همیشه به شما خدمت خواهد کرد.بعد ها وقتی که می خواهید کتاب خود را پیشنهاد بدهید، این جمله باید در ابتدای آن قرار گیرد. این همان چیزی است که به فروش کتاب شما به ناشر، به کمیته بررسی و به بازار یاب، صاحب کتاب فروشی و در نهایت خواننده نهایی کمک می کند.


مرحله دوم

یک ساعت دیگر وقت صرف کنید و این جمله را به یک پاراگراف کامل توصیف کننده داستان تبدیل کنید که در آن بزرگترین چالش ( یا معضل ) و پایان داستان نقل شود. این مانند دومین مثلثی است که شکل میکروسکوپی دانه برف را می سازد. من می خواهم یک ساختار داستانی با سه چالش و یک پایان تهیه کنم. هر معضل یک چهارم کتاب را شامل می شود و یک چهارم نهایی هم به پایان داستان اختصاص می یابد. نمی دانم چنین ساختاری ایده آل است یا نه فقط این سلیقه شخصی من است.

اگر به ساختار سه بخشی اعتقاد دارید، آنگاه اولین چالش در پرده اول پایان می یابد. دومین چالش در میانه پرده دوم پایان می یابد. در سومین پرده همه چیز را به پایان می رسانید. اگر بخش اول چالش بخش اول داستان شما با عوامل بیرونی رقم بخورد مشکلی ندارد. اما من فکر می کنم دو چالش بعدی باید حول شخصیت اصلی داستان رقم بخورد و او کسی است که معضل بزرگ را حل می کند. همه چیز بد و بدتر می شود. می توانید در پروپزال خود یک پاراگراف اضافه کنید. این پاراگراف چند جمله دارد. جمله اول فضا و ساختار داستان را توصیف می کند. سه جمله برای هر چالش داستان خود می نویسید. و در جمله آخر هم پایان داستان خود را بیان می کنید. این پاراگراف را نباید با چیز دیگری اشتباه بگیرید فقط خلاصه ای از  کل داستان شماست. توصیف پشت جلد نیست که در آن فقط خلاصه ای در مورد بخش اول داستان ارائه می شود!

مرحله 3

در مراحل قبل فقط یک نگاه سطح بالا به رمان داشتیم. اما اکنون باید برای هر کاراکتر یا شخصیت جزییات بیشتری بیان کنید. شخصیت ها مهمترین بخش از هر رمانی هستند و زمانی که برای طراحی هر کدام از آنها صرف می کنید در حقیقت یک سرمایه گذاری ارزشمند است. برای هر کدام از شخصیت های داستان خود یک ساعت وقت صرف کنید و یک صفحه برای آنها بنویسید که در این صفحات:

  • نام شخصیت
  • خلاصه ای یک جمله ای از شخصیت و نقش او در سیر داستان
  • انگیزه شخصیت ( او چه چیزی را به شدت می خواهد.)
  • هدف این شخصیت ( چه چیزی را شدیداً می خواهد.)
  • تضاد ها و چالش هایی که شخصیت مربوطه با آن روبرو می شود. ( چه چیزی مانع او در رسیدن به هدفش می شود.)
  • تجلی شخصیت ( او چه می آموزد/ چه تغییری می کند؟)
  • یک خلاصه یک پاراگرافی از خط سیر داستانی شخصیت
مرحله چهارم

در این مرحله باید از فضای کل داستان دیدگاه مناسبی داشته باشید و چیزی در حدود یک یا دو روز زمان لازم دارید. صادقانه بگویم حتی ممکن است در این بخش از کار یک هفته وقت صرف کنید، اشکالی ندارد. باید این کار را به خوبی انجام دهید چون یک داستان به هم ریخته و تکه تکه کار شما را در مراحل بعد سخت تر می کند. بنابراین فقط داستان را توسعه دهید چند ساعت وقت بگذارید و هر جمله را به یک پاراگراف کامل تبدیل کنید. همه پاراگراف های شما  به غیر از آخری باید به یک حادثه یا فاجعه منتهی شود. و پاراگراف آخر شما باید پایان داستان را روایت کند.

این کار بسیار سرگرم کننده است و در انتهای این تمرین یک صفحه با ارزش از استخوان بندی رمان خود را در دست دارید. اگر نوشته های شما در این مرحله بیش از یک صفحه شده است اشکالی ندارد. آنچه مهم است این است که طرح شما کم کم شکل یک رمان را به خود می گیرد. تضاد ها و تناقض ها را می شکافید. اکنون چیزی شبیه به پروپزال آماده کرده اید.

مرحله پنجم

یک یا دو روز وقت صرف کنید و از هر شخصیت اصلی توصیفی یک صفحه ای و از شخصیت های مهم توصیفی نیم صفحه ای بنویسید. این ها معرفی نامه های شخصیت های اصلی داستان شما هستند و باید داستان را از دید آن شخصیت ها بیان کند. و هیچ تردیدی به خود راه ندهید هر جا لازم بود بازگردید و در مراحل قبل اصلاحات لازم را اعمال کنید چون شما چیزهای جدیدی درباره شخصیت های داستان کشف کرده اید! این بخش لذت بخش ترین قسمت از کار است و اخیراً من از معرفی نامه شخصیت ها برای پروپزال خودم استفاده کردم. باید بگویم ویراستاران عاشق آن شدند. چون آنها داستانی را که بر پایه شخصیت ها روایت می شود دوست دارند.

مرحله ششم

اکنون شما یک ساختار ساده داستانی و چند رشته داستانی از هر شخصیت در اختیار دارید. اکنون یک هفته وقت صرف کنید و خلاصه یک صفحه ای خود را به خلاصه ای چهار صفحه ای بسط دهید. در حقیقت دوباره خلاصه یک صفحه ای خود را از مرحله چهار بسط می دهید و هر پاراگراف را به یک صفحه کامل تبدیل می کنید. این کار بسیار جالب و سرگرم کننده است، چون در حال ایجاد منطقی سطح بالا در داستان هستید و تصمیماتی استراتژیک می گیرید. بدون شک به عقب باز می گردید و مشکلاتی را رفع خواهید کرد چون دید جامع تری از داستان کسب کرده اید و ایده های جدیدی به ذهن شما خطور کرده است.

مرحله هفتم

بی‌رحمانه ویرایش کنید

اگر طرح داستان به جایی نمی‌رسد و کاری هم از دست شما برنمی‌آید، به آخرین جای داستان برگردید که منطقی به نظر می‌رسید و از آنجا برای ادامه‌ی داستان، به ایده‌های جدید فکر کنید. ضرورتی ندارد برای پیشبرد داستان، دقیقا به هر آنچه از پیش در خلاصه‌ی داستان گفته‌اید، عمل کنید. گاهی اوقات، برای ادامه‌ی داستان به ایده‌های جدید نیاز پیدا می‌کنید. هر جای این فرایند که باشید، قریحه‌ی نویسندگی‌تان شما را به هر جا که بخواهد می‌برد. پس آن را دنبال کنید، چون این کار، بخشی از لذت نوشتن است.


ابزارهای نوشتن رمان

می‌گویند معروف‌ترین رمان‌نویس‌ها روزی سه صفحه می‌نوشتند. این یعنی سالی تقریباً نه‌صد صفحه و اگر یک حد متوسط را در نظر بگیریم یعنی نوشتن سه رمان در سال.

اما در واقعیت چقدر این اتفاق می‌افتد که سه رمان درجه‌یک در سال نوشته شود؟ خیلی کم. چون فقط نوشتن نیست. نوشت نیاز به بازنویسی و ویرایش و اصلاح دارد.

اما چیزی که باعث موفقیت رمان‌نویس می‌شود مدیریت زمان برای نوشتن است. وقتی یک زمان‌بندی خاص را برای روزهای متوالی در نظر می‌گیرید و به آن‌ها متعهد می‌مانید، احتمال اینکه بعد از یک سال بتوانید روی کامل شدن یک رمان خوب حساب باز کنید زیاد می‌شود.

ببینید چه مواقعی از روز خلاقیت شما بیشتر گل می‌کند. در آن ساعت‌ها شروع به نوشتن کنید و با خودتان قرار بگذارید که مثلاً همان سه صفحه در روز را بنویسید. محیط نوشتن را هم طوری تغییر دهید که به این تعهد شما لطمه وارد نکند؛ مثلاً از اطرافیان بخواهید در ساعت‌های نوشتن، شما را تنها بگذارند یا جای خاصی را برای نوشتن تدارک ببینید.

در را قفل کنید، پرده‌ها را بکشید، هر صدای اضافی را حذف کنید، تلفن را از خودتان دور کنید، اینترنت را قطع کنید و بنشینید و بنویسید.

  • برای نوشتن با دست راحت‌تر هستید یا اینکه تایپ کنید؟ فکر می‌کنید کدام روش بهتر است؟

روش خوب و بد نداریم. هرکدام از این روش‌ها مزیت‌هایی بر دیگری دارد. مثل‌اینکه در نوشتن با دست، شما تمرکز بیشتری دارید و مرتب به غلط یا درست تایپ کردن فکر نمی‌کنید. از طرفی تایپ کردن ممکن است سرعت شما را در نوشتن بیشتر کند یا حس بهتری به شما بدهد. یا اینکه پیدا کردن نوشته‌های قبلی با یک سرچ کوچک امکان‌پذیر است اما در نوشته‌های دستی ممکن است مجبور شوید صدها کاغذ را زیرورو کنید.

اما نوشتن با قلم و کاغذ از این نظر می‌تواند ارجحیت داشته باشد که شما تحت هر شرایطی می‌توانید بنویسید. در مترو، در تاکسی، وقتی برای گردش با خانواده به‌جایی رفته‌اید. محدودیت نوشتن را حذف می‌کند و اجازه می‌دهد با هر سرعتی که می‌خواهید بنویسید.

خودتان را به روش خاصی محدود نکنید. هر ابزاری را امتحان کنید. اصلاً می‌توانید به‌صورت ترکیبی از کاغذ و تایپ کردن کمک بگیرید. ببینید با کدام روش ارتباط بهتری برقرار می‌کنید همان را انجام دهید.

  • هاکسلی می‌گوید: «رمان‌نویس به خلاقیت مداوم نیاز دارد نه خلاقیتِ لحظه‌ای.»

پس خودتان را مدام خلاق نگه دارید. دفترچه یادداشت ابزاری است که بسیاری از رمان‌نویس‌ها از آن استفاده می‌کنند تا هر زمان ایده‌ای به ذهنشان رسید سریع آن را شکار کنند و درباره‌اش بنویسند.

ضبط‌صوت ابزاری خلاقانه برای نوشتن است. می‌توانید خیلی از بخش‌های رمان را به‌جای نوشتن، بگویید.

می‌توانید هر آنچه را به ذهنتان می‌رسد بگویید و سر فرصت آن‌ها را روی کاغذ یا کامپیوتر پیاده کنید.

  • کنار تختخواب خود همیشه قلم و کاغذ آماده داشته باشید. خیلی از الهامات قبل از خواب یا حتی وقتی خواب هستید به ذهنتان می‌رسد. باید سریع آن‌ها را ثبت کنید وگرنه پر می‌کشند و وارد ذهن دیگری می‌شوند.

کیت هرمان می‌گوید: «همیشه نیمه‌شبی از خواب می‌پرم تا طرح صحنه‌ای را که در خواب‌ دیده‌ام بنویسم. بیشترین الهامات برای من در خواب اتفاق می‌افتد.»

شاید برای شما هم‌چنین باشد و اگر تا امروز به این الهامات پی نبریده‌اید، شاید دلیلش این باشد که ابزار لازم را کنار دستتان نداشته‌اید. این کار را بکنید و جایی برای الهامات شبانه هم باز کنید.























روش انتخاب نام مناسب برای کتاب

انتخاب نام مناسب تأثیر بسیار زیادی در پرفروش شدن یک کتاب دارد. اسم کتاب باید به‌گونه‌ای باشد که مخاطب کتاب با یک نگاه متوجه شود این کتاب درباره‌ی چیست و چه کمکی می‌تواند به او بکند.

یکی  از اشتباهات نام‌گذاری کتاب و یا دیگر محصولات فرهنگی این است که فعالیت‌های تبلیغاتی و بازاریابی محصول، مثلاً بازاریابی محتوایی آن با یک نام و عرضه‌ی آن درنهایت با نام دیگری انجام شود. پس در موضوع کتاب نیز مخاطبِ کتاب دقیقاً باید از اسم کتاب متوجه شود که موضوع کتاب درباره‌ی چیست و از خواندن آن کتاب چه نتایجی برای او حاصل می‌شود

 1) پیشنهاد می‌شود اگر قصد دارید وارد مبحثی شوید که قبلا وجود داشته است از اسامی‌ای استفاده نمایید که باعث ایجاد تعجب شوند.

2)  اگر کتاب شما، گروه سنی، موضوعی خاص یا اجتماعی مشخص را در بر گرفته است، بهتر است در عنوان کتاب مشخص کنید.

فی‌المثل کتابی که برای بیمه‌ای‌ها نوشته شده است: ۷ اشتباه مهلک  یک کارگزار بیمه.

3)  یکی از موارد دیگری که اگر بتوانید آن را در عنوان بیاورید باعث جلب توجه می‌شود استفاده از اعداد است.
4) در موارد دیگر اگر شما خودتان یک روش و یا یک نظریه را در زمینه‌ای جدید ارائه داده‌اید بسیار بهتر است آن را در  عنوان کتاب خود بیاورید.
5) نکته دیگری که در نام‌گذاری وجود دارد استفاده از واژه‌های تصویری است.
6) از آن جا که نام هر شخص و یا شی ء، وسیله ای برای یاد کردن آن است، ضروری است که همراه با حُسنِ معنایی و لفظی باشد؛نام‌هایی که از ریتم و حروف مشابه برخوردارند، می‌توانند به برندهای قدرتمندی تبدیل شوند. به زبان آوردن این نامها خوشایند است.
7) پسندیده است عناوین کتاب، با نوعی ابتکار و نوآوری همراه باشد.
8)عنوان کتاب و فصل های آن، اهمیت روان شناختی دارد و می طلبد که مؤلفان و محققان گرامی، همان قدر که در انتخاب نام فرزند خود، حسّاس و سخت گیرند، در گزینش نام مناسب برای تحقیقات و تألیفات خود، توجه ویژه از خود نشان دهند.
9) توصیه دیگر نگارنده درباره انتخاب نام کتاب، آن است که از نام های کلیشه ای سخت پرهیز شود.
10) انتخاب کلمه‌های بیگانه در نام‌گذاری رویکرد رایجی است.
11) عنوان کتاب می‌بایست نوید بخش باشد. عنوان کتاب را بگونه‌ای انتخاب کنید که برای خوانندگان خود نوید بخش باشد. خوانندگان کتابهای غیرداستانی کتاب را با یک هدف خاص انتخاب می‌کنند و می‌خرند و عمدتاً به جهت حل مشکل و رسیدن به یک هدف است.
12) عنوان باید مختصر باشد.
13)سعی کنید تا حد امکان از یک اسم مصدر در عنوان استفاده کنید. برای اینکه کتاب خود را پویا کنید و به عنوان آن جان و روح بدهید از اسم مصدر استفاده کنید. مثالاً به جای “راهنمای نویسندگان” بنویسد “اصول نوشتن برای نویسندگان”.



پرفروش‌ترین کتاب‌های دنیا

ادبیات انگلیس از نظر تعداد کتاب‌ها بیشترین سهم را در میان محبوب‌ترین کتاب‌های دنیا دارد. بعد از آن ادبیات آمریکا خودنمایی می‌کند.

در ادامه معرفی کوتاهی از هر کتاب خواهیم داشت.

  • کتاب اُدیسه اثر هومر (یونان)

ادیسه یکی از دو کتاب کهن اشعار حماسی یونان اثر هومر و از جمله بهترین کتاب های دنیا است. ادیسه هومر در ادبیات یونان و اروپا چیزی شبیه شناهنامه‌ی فردوسی برای ایرانیان است. کتاب به صورت مجموعه‌ای از سرودها گردآوری است.

ادیسه سرگذشت بازگشت یکی از سران جنگ تروا، ادیسیوس یا الیس فرمانروای ایساکا می‌باشد. در این سفر که بیش از بیست سال به درازا می‌انجامد ماجراهای مختلف و خطیری برای وی و همراهانش پیش آمده. در نهایت ادیسیوس که همگان گمان مینمودند کشته شده، به وطن خود باز گشته و دست متجاوزان را از سرزمین و زن و فرزند خود کوتاه می‌کند.

جالب است بدانید کتاب ادیسه بیشتر از هر کتاب دیگری در دنیا به زبان‌های مختلف ترجمه شده است.

  • کتاب قرآن کریم

کتاب خداوند که معجزه پیامبر اسلام نیز می‌باشد، بیشتر از هر کتاب دیگری در دنیا وجود دارد. شمار این کتاب بیشتر از ۳ میلیارد جلد است و به ۵۰ زبان مختلف ترجمه شده است.

  • کتاب رومئو و ژولیت اثر ویلیام شکسپیر (انگلیس)

رومئو و ژولیت تراژدی نوشته‌ شده توسط ویلیام شکسپیر در شمار بهترین کتاب های دنیا قرار دارد. این کتاب در مورد دو عاشق ناکام است که در نهایت مرگ پایان کارشان می‌شود. این نمایشنامه یکی از محبوب‌ترین نمایشنامه‌های شکسپیر در زمان حیاتش می‌باشد و در کنار هملت یکی از نمایشنامه‌هایی است که بر روی پرده رفته‌است. امروزه از شخصیت‌های اصلی داستان به‌عنوان عاشقان آرمانی یاد می‌شود.

  • انجیل شاه جیمز

بعد از قرآن، این کتاب بیشترین آمار چاپ را با دو و نیم میلیارد جلد در دست دارد. اطلاعات بیشتر در مورد این کتاب را می‌توانید در ویکی پدیا بخوانید.

  • دن کیشوت اثر سروانتس (اسپانیا)

کتاب دن کیشوت با ترجمه درخشان محمد قاضی به راستی یکی از بهترین کتاب های دنیا است که هرکسی آن را بخواند از آن لذت می برد.

دن کیشوت داستان نجیب‌زاده‌ای میانسال است که شب و روز کتاب و داستان پهلوانی می‌خواند و در این زمینه حتی یک کتاب هم وجود ندارد که او نخوانده باشد. همه‌ی پهلوانان و شوالیه‌ها را می‌شناسد و ماجراهایی که بر سر آن‌ها آمده است، از بر دارد. حال در دورانی که دیگر پهلوانی رونق ندارد، دن کیشوت تحت تاثیر کتاب‌ها و تخیلات ذهنی خودش، تصمیم می‌گیرد زره بپوشد، کلاه‌خود بر سر بگذارد، شمشیر به دست بگیرد و سوار بر اسب ناتوان‌تر از خودش عدالت را در دنیا برقرار کند و از مظلومان در برابر حاکمان ظالم و ستمگر دفاع کند.

»لینک: معرفی کتاب دن کیشوت در کافه‌بوک

  • کتاب رابینسون کروزوئه اثر دانیل دفو (انگلیس)

رابینسون کِروزوئه یا رابینسون کروسو  مشهورترین رمان نویسنده انگلیسی دانیل دِفو است. این کتاب یک خود زندگینامه منحصر به‌ فرد روحانی و خیالی است که لقب «پدر رمان انگلیسی» را برای خالقش به ارمغان آورد.

قهرمان داستان زندگی مرفه خود در بریتانیا را برای مسافرت در دریاها رها می‌کند. پس از اینکه از یک کشتی شکستگی جان سالم به در می‌برد، ۲۸ سال را در یک جزیره و اغلب به تنهایی به گذران زندگی می‌پردازد تا آنکه زندگی یک بومی وحشی آن جزیره را نجات داده و نام «جمعه» بر وی می‌نهد. این دو مرد سرانجام آن جزیره را به مقصد بریتانیا ترک می‌کنند. دفو شاید بخشی از کتابش را بر اساس تجارب واقعی یک ملوان اسکاتلندی به نام الکساندر سِلکرک نگاشته باشد که به سال ۱۷۰۴ پس از ستیز با ناخدای کشتی، وی را به درخواست خودش در ساحل جزیره‌ای خالی از سکنه رها کردند.

  • رویای تالار سرخ اثر سائو شچین (چین)

این کتاب از شاهکارهای ادبیات کلاسیک چین و از بهترین کتاب های دنیا بشمار می‌آید که در زمان دودمان چینگ نوشته شده‌است. رمان یک روایت عاشقانه است و ماجرای بائویو اشراف‌زاده و علاقه او به دو عموزاده‌اش و تردید او در انتخاب میان آن دو را روایت می‌کند.

این کتاب فقط به زبان انگلیسی ترجمه شده است.

  • غرور و تعصب اثر جین آستین (انگلیس)

داستان کتاب غرور و تعصب از جایی آغاز می شود که مردی ثروتمند و خوش سیما به نام «بینگلی» در همسایگی خانواده‌ی «بنت» سکونت می‌کند. خانم بنت که شدیداً علاقمند است برای دخترانش همسری مناسب پیدا کند، درصدد است که توجه آقای بینگلی را جلب کند و…

  • داستان دو شهر اثر چارلز دیکنز (انگلیس)

این رمان پرفروش‌ترین رمان تک جلدی جهان و از بهترین کتاب های دنیا است. داستان آن در مورد جوانی است که تحت تعالیم اشرافی‌گرائی‌های فرانسوی در سالهای منتهی به انقلاب قرار دارد و خشونتهای انقلابیون را نسبت به اشراف سابق، در سالهای اول انقلاب فرانسه به تصویر می‌کشد.

  • افسانه های اندرسون اثر هانس کریستیان آندرسن (دانمارک)

افسانه های اندرسون شامل مجموعه داستان هایی برای کودکان و نوجوانان است که از معروف‌ترین داستان‌های او می‌توان از پری دریایی کوچولو، بندانگشتی، جوجه اردک زشت، زندگی من، ملکه برفی، دخترک کبریت فروش و لباس جدید امپراتور نام برد.

  • بیست هزار فرسنگ زیر دریا اثر ژول ورن (فرانسه)

مردم جهان متوجه موجود ناشناسی می‌شوند، که در اعماق آب‌ها زندگی می‌کند. عده‌ای گمان می‌کنند او یک کوسه بزرگ است، اما عدهٔ دیگری معتقدند که او نوعی هیولای دریایی ناشناخته‌است. اما کمتر کسی می‌تواند تصورش را بکند، که آن موجود، وسیله‌ایست ساخته دست بشر.

پروفسور «آروناکس» به همراه «ندلند» که صیاد نهنگ است، و یک دوست دیگر، با یک کشتی تحقیقاتی به جستجوی این هیولای زیر آب می‌روند. اما کشتی در اثر برخورد با آن موجود آسیب می‌بیند و پروفسور «آروناکس» و همراهانش، از یک زیردریایی سر درمی‌آورند. چیزی که تا کنون مانندش را ندیده و حتی تصورش را هم نکرده‌اند.

  • آلیس در سرزمین عجایب اثر لوئیس کارول (انگلیس)

آلیس در سرزمین عجایب که یکی از بهترین کتاب های دنیا است در ایران نیز بسیار معروف است. این رمان شامل خیالی سفر دختری به نام آلیس را تعریف می‌کند که به دنبال خرگوش سفیدی به سوراخی در زمین می‌رود و در آنجا با ماجراهای عجیبی روبه رو می‌شود. این کتاب که برای کودکان منتشر شده است از بهترین کتاب های دنیا در طول تاریخ به شمار می رود.

  • ماجراهای هاکلبری فین اثر مارک تواین (آمریکا)

ماجرای این کتاب درباره پسری به نام هاکلبری فین و برده ای فراری به نام جیم است که تلاش می کنند راهی برای رسیدن جیم به آزادی پیدا کنند. آنها درگیر ماجراهای زیادی می شوند و با افراد جالبی مواجه می شوند. تم اصلی این داستان کشمکش های وجدانی و اخلاقی هاکلبرفین با خودش است و این که چگونه این کشمکش ها در طول داستان هاک را تغییر می دهد.

  • او: تاریخ یک ماجراجویی اثر اچ. رایدر هگرد (انگلیس)

این رمان در سال ۱۸۸۷ به صورت سریالی در مجله گرافیک به چاپ رسید و به دلیل استقبال فوق العاده خوانندگان به صورت کتاب به چاپ رسید و تاکنون نیز در حال تجدید چاپ است. این اثر یکی از آثار کلاسیک ادبیات تخیلی و جز بهترین کتاب های دنیا است.

رمان شرح سفر شخصی به نام هوراس هولی و همراهش به یک سلسله پادشاهی گمشده در قاره آفریقا است. آنها با قبایل اولیه و ملکه ای رازآمیز برخورد می‌کنند و…

  • ماجرای شرلوک هلمز اثر آرتور کانن دویل (انگلیس)

شرلوک هولمز، از جمله بهترین کتاب های دنیا در ژانر پلیسی – معمایی است. هلمز کارآگاه داستانی است که شهرتی بیش از آفریننده‌ی خود دارد و تا کنون خوانندگان بسیاری را مجذوب ماجراهای پیچیده و پر هیجان خود کرده است. بین سال‌های ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۳ سری کتاب‌های شرلوک هولمز و دکتر واتسن چاپ شدند.

  • دراکولا اثر برام استوکر (انگلیس)

دراکولا از بهترین کتاب های دنیا در ژانر ترسناک است که در سال ۱۸۹۷ نوشته شده است. شخصیت اصلی این رمان کنت دراکولای خون آشام است.

داستانی از تلاش دراکولا برای سفر از ترانسیلوانیا به انگلستان، برای پیدا کردن خون تازه و گسترش خون آشام ها و هم چنین شرح جنگ میان دراکولا و گروه کوچکی از زنان و مردان به رهبری پروفسور ون هلسینگ، می‌باشد.

  • گتسبی بزرگ اثر اسکات فیتزجرالد (آمریکا)

نیک کراوی از اهالی غرب میانه آمریکاست و برای ادامه زندگی به ساحل شرقی آمریکا آمده است. نیک در همسایگی فردی به نام جی گتسبی زندگی جدید خود را در غرب آغاز می‌کند. گتسبی بسیار ثروتمند است و بخاطر مهمانی‌های باشکوهی که در خانه اربابی‌اش برگزار می‌کند شهره خاص و عام است. در مورد ثروت هنگفت او و اینکه این ثروت چگونه بدست آمده است شایعات زیادی بر سر زبان‌ها است. هیچ‌کس چیزی از گذشته وی نمی‌داند و…

»لینک: معرفی کتاب گتسبی بزرگ در کافه‌بوک

  • بربادرفته اثر مارگارت میچل (آمریکا)

داستان کتاب از این قرار است که اسکارلت بزرگ ترین دختر میچل صاحب مزرعه پنبه تارا تنها به یک چیز می‌اندیشد؛ ازدواج با اشلی ویلکز پسر مالک مزرعه مجاور. در یک مهمانی در خانه ویلکز اسکارلت به اشلی اظهار علاقه می کند ولی اشلی عنوان می کند که به ملانی دختر عمویش می خواهد ازدواج کند و…

  • هابیت اثر جی. آر. آر. تالکین (انگلیس)

در روستای شایر نجیب‌زاده روستایی جوانی به نام بیلبو بَگینز زندگی می کند که چندان بزرگتر از یک خرگوش بزرگ یا یک آدم کوچولو نیست، ‌با پاهای کاملاً بی‌صدا و بدنی پوشیده از موی بلند ابریشمین. او بورژوای ساده‌ای به شیوه انگلیسی است که در رفاه و آسودگی و کم‌میلی نسبت به تلاش و با عادت به تنبلی درون خانه‌ای زندگی می‌کند که نیاکانش به بهترین شکلی سامان داده‌اند.

همه چیز طبق روال عادی پیش میرود تا روزی که سیزده دورف به همراه گندالف، جادوگر بزرگ پا به روستای شایر می گذارند و…

اقتباس سینمایی از این کتاب نیز بسیار بسیار مشهور و دیدنی است.

  • سپس هیچ‌کدام باقی نماندند اثر آگاتا کریستی (انگلیس)

ده نفر. هفت مرد و سه زن، توسط افرادی به ظاهر مختلف دعوت می‌شوند که تعطیلات خود را در جزیره‌ای دورافتاده به نام «جزیرهٔ زنگی» بگذرانند. بعضی از آن‌ها قبلاً همدیگر را سر موضوعی می‌شناخته‌اند؛ ولی بیشترشان قبل از رفتن به جزیره هیچ‌گاه یکدیگر را ندیده بوده‌اند.

این ده نفر هر کدام به گونه‌ای در گذشتهٔ خود باعث قتل یک فرد شده‌اند. پس از گذشت مدتی در جزیره، آن‌ها متوجه می‌شوند که همه از سوی یک فرد به آن جا دعوت شده‌اند و…

  • شازده کوچولو اثر اگزوپری (فرانسه)

شازده کوچولو که از بهترین کتاب های دنیا است، «خوانده شده‌ترین» و «ترجمه شده‌ترین» کتاب فرانسوی‌زبان جهان است.

سال ۱۹۳۵، هواپیمای سنت اگزوپری، که برای شکستن رکورد پرواز بین پاریس و سایگون تلاش می‌کرد، در صحرای بزرگ آفریقا دچار نقص فنی شد و به ناچار در همان‌جا فرودآمد. همین سانحه دستمایه الهام شازده کوچولو شد که در آن شخصیت قهرمان داستان، خلبانی بی‌نام، پس از فرود در کویر با پسر کوچکی آشنا می‌شود. پسرک به خلبان می‌گوید که از سیارکی دوردست می‌آید و آنقدر آنجا زندگی کرده که روزی تصمیم می‌گیرد برای اکتشاف سیاره های دیگر دیار خود را ترک کند و…

  • کتاب ۱۹۸۴ اثر جرج اورول (انگلیس)

کتاب ۱۹۸۴ یک رمان تخیلی محسوب می شود که در رد نظام‌های تمامیت‌خواه (توتالیتر) و کمونیسم نوشته شده است. ۱۹۸۴ در میان بهترین کتاب های دنیا قرار دارد.

شخصیت اصلی کتاب ۱۹۸۴ وینستن اسمیت است که در وزارت حقیقت کار می‌کند. وینستن تنها زندگی می‌کند و با اینکه کارمند حزب است از آن تنفر دارد و بنابر یک سری از حوادث و اتفاقات که در کتاب نقل شده است، می‌داند که حزب، حیقیقت و باورهای مردم را تحریف می‌کند و…

»لینک: معرفی کتاب ۱۹۸۴ + اینفوگرافیک در کافه‌بوک

  • شیر، کمد و جادوگر اثر سی. اس. لوئیس (انگلیس)

شیر، کمد و جادوگر عنوان اولین جلد از سری رمان های سرگذشت نارنیا نوشته سی. اس. لوئیس است که در تاریخ ۱۶ اکتبر ۱۹۵۰ برای اولین بار به چاپ رسید. این کتاب یکی از بهترین کتاب های دنیا است و شاهکاری در ادبیات فانتزی است.

اقتباس سینمایی از کتاب نیز بسیار مشهور است.

نارنیا نام دنیایی است که از سوی سی. اس. لوییس خلق شده و فرمانروای آن شیری به نام اصلان است. این دنیا، دنیایی موازی در کنار دنیای ما، اما با قوانین خاص خود است که موجوداتی جادویی و اساطیری مانند کوتوله‌ها، فان‌ها، غول‌ها، جادوگرها و… در آن زندگی می‌کنند. در این دنیا برخی از حیوانات توانایی صحبت کردن دارند، مانند خرس‌ها، موش‌ها، سنجاب‌ها و…، البته حیوانات عادی که قادر به صحبت نیستند نیز ساکن نارنیا هستند و…

  • ناتور دشت اثر سالینجر (سلینجر) (آمریکا)

هولدن کالفیلد نوجوانی هفده ساله‌ است که در لحظهٔ آغاز رمان، در یک مرکز درمانی بستری است و ظاهراً قصد دارد آن‌ چه که پیش از رسیدن به این‌ جا از سر گذرانده برای کسی تعریف کند و همین‌ کار را هم می‌کند و رمان نیز بر همین پایه شکل می‌گیرد.

»لینک: معرفی کتاب ناتور دشت در کافه‌بوک

  • ارباب حلقه‌ها اثر جی. آر. آر. تالکین (انگلیس)

عنوان این مجموعه به شخصیت منفی این داستان، سائرون اشاره دارد که قبلا حلقه‌ی یگانه را خلق کرده تا بر دیگر حلقه‌های قدرت تسلط داشته باشد و از ‌آن‌ها به عنوان سلاحی برای فتح و تسلط بر سرزمین میانه استفاده کند.

این داستان در سرزمینی خیالی به نام سرزمین میانی که در زبان الفی به نام آردا شناخته می‌شود در جریان است. از شخصیت‌های معروف داستان می‌توان بهآراگورن و سائورون اشاره کرد. آراگورن پسر آراتورن که از نژاد نومه نور است، وارث پادشاهی فراموش شده الندیل و ایزیلدور در سرزمین میانه است. آراگورن پس از نابود شدن سائرون به عنوان پادشاهاله سار تاج گذاری کرد و صلح را به ارمغان آورد و…

  • کشتن مرغ مینا اثر هارپر لی (آمریکا)

رمان کشتن مرغ مینا از زبان دختری به نام اسکات فینچ روایت می‌شود که دختر وکیل سفیدپوستی به نام اتیکاس فینچ است که دفاع از جوان سیاه‌پوستی به نام تام رابینسون را که به اتهام ناروای تجاوز به یک دختر سفیدپوست در شهر کوچکی به نام مِیکوم، آلاباما محاکمه می‌شود، به عهده می‌گیرد.

مردم این شهر در رمان، مردمی خودپسند و نژادپرست معرفی شده‌اند. اتیکاس فینچ، وکیلی انسان‌دوست، جسور و شجاع و پدری مهربان و دوست‌داشتنی است. او با قدرت و بی‌باکی از عدالت و انسانیت دفاع می‌کند و…

  • کاترپیلار خیلی گرسنه اثر اریک کارول (آمریکا)

این داستان زیبا که از بهترین کتاب های دنیا است روایتگر کرم پروانه – کاترپیلار – گرسنه ای است که زندگی اش به عنوان موجودی کوچک و ناچیز در یکشبنه روزی از تخمی که روی برگی افتاده شروع می شود و تا هفته بعد که به یک پروانه زیبا تبدیل می شود،‌ در کالبد کرم ادامه می یابد و…

مخاطبان این رمان، کودکان و نوجوانان هستند.

  • تپه واترشیپ اثر ریچارد آدامز (انگلیس)

نام رمان نیز برگرفته از تپه‌ای است که در مجاورت محل زندگی ریچارد آدامز قرار داشته است. ماجرا درباره گروهی از خرگوش‌ها است که از زادگاه خود به ناچار فرار می‌کنند و در جستجوی منزل‌گاه جدید با خطرات زیادی روبرو می‌گردند و…

  • نقل قول هایی از مائو اثر مائو تسه تونگ (چین)

نقل‌قول‌هایی از مائو تسه‌تونگ کتابی از منتخب سخنان و نوشته‌های مائو تسه‌تونگ، رهبر اسبق حزب کمونیست چین است، که از ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۶ انتشار یافت، و به‌طور گسترده‌ای در طول انقلاب فرهنگی چین توزیع شد.

این کتاب نوشته خود مائو نیست. بلکه تمام آن گردآوری نقل‌قول‌هایی از او در جاهای مختلف و به مناسبت‌های گوناگون است.

  • رمز داوینچی اثر دن براون (آمریکا)

ماجرای داستان حول یک تئوری خاص در مورد تاریخ مسیحیت می‌گردد که پیش از این کتاب نیز در موردش صحبت شده است و تاریخ‌دانانی با آن موافقند. کتاب «خون مقدس، جام مقدس» منبع اصلی براون برای این تئوری‌ها بوده است. طبق این تئوری عیسی مسیح با مریم مجدلیه ازدواج کرده است و صاحب فرزند شده است و کلیسای کاتولیک و واتیکان با اطلاع از این قضایا قصد در پنهان کردن آن‌ها داشته‌اند. در ضمن «جام مقدس» نه یک شیئی بلکه خود مریم مجدلیه است.

داستان کتاب در کشورهای فرانسه و بریتانیا و در بعضی اماکن مشهور این دو کشور اتفاق می‌افتد و…

  • هری پاتر اثر جی. کی. رولینگ (انگلیس)

هَری پاتِر نام مجموعه‌ای از رمان ‌های سبک خیال‌پردازی است که توسط نویسندهٔ انگلیسی، جی.کی. رولینگ نوشته شده‌ است. این کتاب‌ها به شرح ماجراهای یک جادوگر نوجوان به نام هری پاتر به همراه بهترین دوستانش، رون ویزلی و هرمیون گرنجر، در مدرسهٔ علوم و فنون جادوگری هاگوارتز می‌پردازند.

  • سه گانه میلنیوم اثر استیگ لارسن (سوئد)

سه‌گانه میلنیوم نام یک مجموعه رمان جنایی پرفروش که توسط نویسنده سوئدی استیگ لارسن خلق و نوشته شده است. شخصیت‌های اصلی در این سری لیسبت سالاندر دختری بیست تا سی ساله با حافظه‌ای قوی و روابط اجتماعی ضعیف و میکائیل بلومکویست یک محقق روزنامه‌نگار و ویراستار مجله‌ای به نام میلنیوم هستند.

هنگامی که استیگ لارسن شروع به نوشتن این سری کرد، قصد نوشتن ده کتاب را داشت اما بدلیل مرگ ناگهانی و زودهنگام، او فقط توانست سه نسخه اول و نیمی از قسمت چهارم را تمام کند.

نظر شما در مورد لیست بهترین کتاب های دنیا چیست؟ کدام یک از این کتاب ها را خوانده‌اید؟ لطفا نظرات خود را ما به اشتراک بگذارید.